ჰეი ევრიბადი ))
მოკლედ მშვენიერი დღე იყო ) ფოტოებიც კი გადავიღე – მადლობა კარამელკას :*
ამ საღამოს კვლავ რაღაც კულინარიული ეხპერიმენტების ხასიათზე დავდექი – ხოდა მსურს გაგიზიაროთ ეს ექსპერიმენტი ^_^
კერძს ქვია “დრანიკი”, თუ არა ვცდები ბელორუსიული კერძია, ძალიან მარტივი გასაკეთებელია და ძაან გემრიელიცაა ^_^
მოკლედ რა დაგვჭირდება :
-
- – 5-6 ცალი საშუალო ზომის კარტოფილი;
- – 1 პატარა ან 1/2 ხახვის თავი ;
- – 1 კვერცხი;
- – 2 სუფრის კოვზი ფქვილი;
- – მარილი, შავი პილპილი – გემოვნებით;
- – ზეთი
ჯამში წვრილად უნდა ჩავხეხოთ კარტოფილი და შემდგომ ხახვი, ავურიოთ კარგად, მერე დავუმატოთ კვერცხი კვლავ ავურიოთ და ფქვილი მარილი და პილპილი – და ერთიან მასად ვაქციოთ (ისეთი სიტყვებით ვწერ მეცინება 😀 😀 😀 ).
გაზზე დავადგათ დიდი ტაფა და დავასხათ ზეთი, კარგად რომ გაცხელდება კოვზით დავდოთ ეს ჩვენი ცომი (მგონი სწორედ ვწერ 😀 ) ტაფაზე და საშუალო ცეცხლზე შევწვათ სანამ ოქროსფერი და ხრაშუნა არ გახდება ორივე მხრიდან ))) 😀
გემრიელად მიირთვით :*
that’s what i’ve got ^_^
მე პირადად დიდი სიამოვნებით მივირთვი “დრანიკები” მაიონეზითა და აჯიკით ^_^ ისე გემოვნების ამბავია, შეგიძლიათ მიირთვათ მაიონეზითაც, არაჟანითაც – რა ვიცი ზოგი ტყემლით შეჭამს ^_^
პ.ს. რეცეპტში ეწერა, რომ მერე უნდა დავახუროთ თავსახური ტაფას და დაბალ ცეცხლზე გავაცხელოთ კიდევ 3 წუთი … მე უბრალოდ თავსახური დავაფარე და დაველოდე ერთი 2-3 წუთი – ეს იყო და ეს )
mniam
vaome
rogro mshia
ar unda menaxa axla es posti ❤
haha 😀 dghes kide davdeb patara simple-recipes 😀